27/9/21

Voorbereidingen voor de Open Ateliers Noord van komend weekend. Nu zaterdagochtend nog de rest bij De VerbroederIJ ophangen! 

De officiele aankondiging! 

Open Ateliers Noord! 

In het weekend van 2 en 3 oktober 2021 ga ik meedoen met de Open Ateliers Noord in Amsterdam. Zet maar vast in de agenda! http://openateliersnoord.nl/

Mijn locatie wordt: De Verbroederij, stadsstrand en moestuinderij, Johan van Hasseltweg 21 (https://www.deverbroederij.nl). Een geweldige plek, vlakbij de Zamenhofstraat en de aanlegsteiger van het Oostveer. 

Augustus 2021:

Soms gewoon weer even mijn hondje Silke tekenen. Een fijn model als ze slaapt! 

juli 2021:

work still in progress…

juni 2021:

Soms brengt een andere ondergrond (in dit geval dit gebogen paneel) mij op andere werkwijzen. Hier experimenteer ik met olieverf. Tot mijn eigen verbazing leidde de ronding van het paneel niet tot ronde vormen, maar tot tegendraadse lijnen.. Het paneel is in dit stadium nog niet af. To be continued. 

Juni 2021: 

Een andere lijn waar in mijn werk is het meer abstracte werk. Met een beperkt kleurenpalet, en veelal op houten paneel, maar ook op papier.  Hier geniet ik van het proces van de beweging van het opbrengen van verf, het werken met verschillende lagen, schrapen, krassen, en soms weer helemaal opnieuw beginnen. Zonder vooropgezet plan, ben ik zelf vaak verrast door het eindresultaat. 

juni 2021:

Door met de gemengde techniek: fotobewerking, afgedrukt op houten paneel, en verder bewerkt met acrylverf. 

Links: “Italian dream” (2021)

Gemengde techniek op houten paneel, 40x60


Rechts: “Horses” (2021)

Gemengde techniek op houten paneel, 40x60

April 2021:

Op een koude zondagmiddag bezig met kijken, combineren, spelen. Deze keer met een foto van mijn muze: mijn hondje Silke, nieuwsgierig de wereld observerend door het raam.

"Dreaming of the wild" 

Acryl op papier, gefotografeerd en bewerkt. 
Afgedrukt op fotopaneel

 

En last but not least: hij is te zien en te koop bij Galerie KunstHaar, Sint Pieterspoortsteeg 3 in Amsterdam!

April 2021

Spelen met eerder gemaakt werk: olieverf op paneel, gefotografeerd en vermengd met foto van het IJ, gemaakt tijdens een ochtendwandeling met de hond. 

"Aan het IJ"

Afgedrukt op fotopaneel, 40x30

April 2021

Een nieuwe serie in acryl op papier/karton. Ik wil mij beperken tot een paar kleuren: titaniumwit, zwart en titaniumbuff. Snelle lijnen, in een beweging neergezet. 

Deze is op karton, formaat 30x40. Doet mij denken aan een kustlijn. 

April 2021 

Bezig met een nieuwe serie, gebaseerd op foto’s uit een oud familiealbum.Vermengd met eerder werk, schilderijen in acryl en olieverf. Spelen met beelden. En ook met de wijze van afdrukken: bijvoorbeeld op houten paneel.

Maart 2021 

Olieverf. Geen idee welke kant het uit moet. De grijze verf nog nat. Ik sta op het punt om dit project op te geven, niet tevreden. Maar stuit dan op een eerder gemaakte linoleumsnede van een huisje. Wat zou er gebeuren als ik die in de natte verf druk? 

“Huisje” Linodruk in olieverf op paneel, 50x40.

Februari 2021:

Twee werken in olieverf op papier. 65x50.

Acryl op papier, 50x70

Januari 2021

Een houten paneel uit de schuur. Al eens eerder iets op geprobeerd, maar niet tevreden over. Afgekrabt en opnieuw begonnen. Met olieverf en houtskool, 35x50.

”One of those nights”