April 2024: 2 schilderen in acrylverf op canvasboard (50x60). Na het urban sketching (waar ik wel veel plezier in had), wist ik het ineens weer: het moet abstracter! 

Februari-maart 2024: cursus Urban Sketching gevolgd bij Lewis Rossignol. Een boekje van laten drukken: “Amsterdam-Noord getekend”

Januari 2024: experimenteren mat abstracte landschappen in acryl (onderlaag) en olieverf op houten paneel.

 

December 2023: ondanks deze donkere tijden wens ik iedereen een hoopvol en mooi 2024. Opstaan en Met hernieuwde moed opnieuw beginnen is mijn motto voor het komend jaar!  

De expositie tijdens de Open Ateliers Noord bij de VerbroederIJ (18 en 19 november 2023) was een succes! Opgeluisterd door de live-muziek van “Anna en Anna” (saxofoon en handpan) op zaterdag en het Venturi Saxofoonkwartet gevolgd door Double Standard op zondag! 

September 2023:

Dit jaar exposeer ik tijdens de Open Ateliers Noord (18 en 19 november) bij De VerbroederIJ, een van de hotspots van de OAN. Naast de exposities is er van alles te beleven: muziek, workshops, en ruimte voor een hapje en een drankje! 
Vlak bij de Zamenhofstraat en het Oostveertje. 

September 2023: Mijn muze en kunstcriticus inspecteert het work in progress. Acryl op papier, 40x40

Taking it further..

September 2023:

Een gesprekje over de mogelijkheid om de hondenuitlaat per electrische fiets te laten rijden in het centrum van Amsterdam (ivm de verscherpte maatregelen voor bestelwagens en busjes in Amsterdam) bracht mij op nieuwe hilarische gedachten. Dit is een eerste doodle. 

 

Sepember 2023:

Deze twee paneeltjes uit de serie Posca-drawings komen te hangen bij Viervoeten Uitlaatservice. Super!

NIEUWS!: in het weekend van 18 en 19 november ga ik in het kader van de Open Ateliers Noord een kleine expositie houden bij de VerbroederIJ, stadsstrand en moestuinderij aan het IJ. Hier worden tegelijkertijd het hele weekend workshops gegeven en speelt er live muziek, zowel in de Strandzaal als in het cafe. 

Zomer 2023: in mijn atelier in Amsterdam werk ik nu vooral met olieverf, wat een ander palet en andere inspiratie oplevert. 

Juni 2023: mijn pas ingerichte atelier in het bos brengt nieuwe inspiratie! 

“Still” (2023), Acryl op houten paneel, 40x48.

”Still alive” (2023)

Acryl op houten paneel, 50x78

”In the can” (2023)
Acryl op houten paneel, 45x46

 

 

Juni 2023: de eerste in een serie van 4 kleine paneeltjes (20x20) met Posca-drawings. Hier word ik zo vrolijk van!

Juni 2023: het boekje “Posca Drawings” laten drukken bij Fotofabriek in beperkte oplage. Heb je interesse? Stuur een mailtje naar info@ateliercmt.nl voor informatie. 

Juni 2023: geinspireerd door mijn nieuwe atelier in de schuur van ons voedselbos: panten en potten! 

 Mei ‘23: bezig met het recyclen van oud werk waar ik niet meer tevreden mee ben. De houten panelen laten zich geduldig overschilderen met olieverf en acryl. 

Febr/maart 2023: veel plezier met mijn nieuwe “Posca-sketchbook” na de online cursus van Lewis Rossignol.

Januari 2023: niet stilgezeten de afgelopen tijd:

“The girl and the crow” (2023)

mixed media on wooden panel, 40x60

en:

”Icecream girl” (2023)

mixed media on wooden panel, 41x58
en:

”The crow” (2023)

mixed media on wooden panel, 40x60

 

December 2022: De stijl die mij het meest bevalt weer opgepakt: een grove streek liefst met acrylverf op houten paneel. Abstracte versies van landschappen en huizen. 

Sept ‘22: ik leer veel nieuws van Anita Lehmann’s cursussen. Compositie, vlakverdeling, hoe houd je de creatieve stroom gaande. Ik ben heel benieuwd naar mijn volgende stap!

Augustus 2022:

Enthousiast bezig met de online cursus van Anita Lehmann: Translating landscape”. Via de website van Carla Sonheim. Een aanrader! 

Augustus 2022:

”Silke in de Kunst” :

een boekje met het verzameld werk over de afgelopen 5 jaar, met mijn hondje en muze Silke in de hoofdrol. 

Juli 2022:

”Familie in Beeld”, 48 bewerkte foto’s/tekeningen in een boekje in beperkte oplage  van 5 (A5 formaat, linnen omslag).

Mei 2022:

Familiefotoalbum “Ons Huwelijk”:

65 bewerkte tekeningen. Een boekje (A5 formaat, linnen omslag), in zeer beperkte oplage (5 exemplaren). 

Maart 2022:

Veel plezier gehad met de korte cursus van Lewis Rossignol: collage maken met Procreate op de iPad. Ook het project “Ons Huwelijksboek” kreeg een nieuwe boost door deze invalshoek.

Februari 2022: bij nader inzien toch niet tevreden met eerder werk. Het werk met de bister is nu getransformeerd in een abstract werk in acryl:

"Refurbished 2.0" (2022)
Bister, gesso en acryl op berkenplex paneel, 40x60

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Februari 2022: uit een erfenis een oud fotoalbum uit 1946 gekregen: “Ons Huwelijksboek”. De foto’s, niet ingeplakt, heb ik gebruikt voor de tekeningen. 

Januari 2022:

Voortgekomen uit het experimenteren in het nieuwe sketchbook: een serie monoprints in olieverf op papier, geinspireerd door Dan Tirels. De speelsheid is weer teruggekeerd door het vrijblijvend tekenen. 

Dec 2021-jan 2022:

Time to doodle! Gestart met een sketchbook om nieuwe inspiratie op te doen. Geinspireerd door Lewis Rossignol. 

25 okt '21. Het accent komt nu steeds meer te liggen op het plezier in het schilderen. Acryl of olieverf? Ik ben er nog niet uit. Maar misschien hoef ik ook geen keuze te maken.. 

Deze werken hebben tijdens de Open Ateliers Noord een nieuwe eigenaar gevonden! Het gaat mij aan het hart om afstand ze te doen, maar het is toch ook heel geweldig om te weten dat mijn werk gewaardeerd wordt! 

4/10/21:  Ondanks het herfstweer waren het succesvolle dagen tijdens de Open Ateliers Noord bij De VerbroederIJ. Veel belangstelling, ook bij de viervoeters! 

27/9/21

Voorbereidingen voor de Open Ateliers Noord van komend weekend. Nu zaterdagochtend nog de rest bij De VerbroederIJ ophangen! 

De officiele aankondiging! 

Open Ateliers Noord! 

In het weekend van 2 en 3 oktober 2021 ga ik meedoen met de Open Ateliers Noord in Amsterdam. Zet maar vast in de agenda! http://openateliersnoord.nl/

Mijn locatie wordt: De Verbroederij, stadsstrand en moestuinderij, Johan van Hasseltweg 21 (https://www.deverbroederij.nl). Een geweldige plek, vlakbij de Zamenhofstraat en de aanlegsteiger van het Oostveer. 

Augustus 2021:

Soms gewoon weer even mijn hondje Silke tekenen. Een fijn model als ze slaapt! 

juli 2021:

work still in progress…

juni 2021:

Soms brengt een andere ondergrond (in dit geval dit gebogen paneel) mij op andere werkwijzen. Hier experimenteer ik met olieverf. Tot mijn eigen verbazing leidde de ronding van het paneel niet tot ronde vormen, maar tot tegendraadse lijnen.. Het paneel is in dit stadium nog niet af. To be continued. 

Juni 2021: 

Een andere lijn waar in mijn werk is het meer abstracte werk. Met een beperkt kleurenpalet, en veelal op houten paneel, maar ook op papier.  Hier geniet ik van het proces van de beweging van het opbrengen van verf, het werken met verschillende lagen, schrapen, krassen, en soms weer helemaal opnieuw beginnen. Zonder vooropgezet plan, ben ik zelf vaak verrast door het eindresultaat. 

juni 2021:

Door met de gemengde techniek: fotobewerking, afgedrukt op houten paneel, en verder bewerkt met acrylverf. 

Links: “Italian dream” (2021)

Gemengde techniek op houten paneel, 40x60


Rechts: “Horses” (2021)

Gemengde techniek op houten paneel, 40x60

April 2021:

Op een koude zondagmiddag bezig met kijken, combineren, spelen. Deze keer met een foto van mijn muze: mijn hondje Silke, nieuwsgierig de wereld observerend door het raam.

"Dreaming of the wild" 

Acryl op papier, gefotografeerd en bewerkt. 
Afgedrukt op fotopaneel

 

En last but not least: hij is te zien en te koop bij Galerie KunstHaar, Sint Pieterspoortsteeg 3 in Amsterdam!

April 2021

Spelen met eerder gemaakt werk: olieverf op paneel, gefotografeerd en vermengd met foto van het IJ, gemaakt tijdens een ochtendwandeling met de hond. 

"Aan het IJ"

Afgedrukt op fotopaneel, 40x30

April 2021

Een nieuwe serie in acryl op papier/karton. Ik wil mij beperken tot een paar kleuren: titaniumwit, zwart en titaniumbuff. Snelle lijnen, in een beweging neergezet. 

Deze is op karton, formaat 30x40. Doet mij denken aan een kustlijn. 

April 2021 

Bezig met een nieuwe serie, gebaseerd op foto’s uit een oud familiealbum.Vermengd met eerder werk, schilderijen in acryl en olieverf. Spelen met beelden. En ook met de wijze van afdrukken: bijvoorbeeld op houten paneel.

Maart 2021 

Olieverf. Geen idee welke kant het uit moet. De grijze verf nog nat. Ik sta op het punt om dit project op te geven, niet tevreden. Maar stuit dan op een eerder gemaakte linoleumsnede van een huisje. Wat zou er gebeuren als ik die in de natte verf druk? 

“Huisje” Linodruk in olieverf op paneel, 50x40.

Februari 2021:

Twee werken in olieverf op papier. 65x50.

Acryl op papier, 50x70

Januari 2021

Een houten paneel uit de schuur. Al eens eerder iets op geprobeerd, maar niet tevreden over. Afgekrabt en opnieuw begonnen. Met olieverf en houtskool, 35x50.

”One of those nights”